Sprankelend vlierbloesemdrankje met roze peper en paradijszaad
Op de craft soda markt zijn veel leuke, lekkere en vernieuwende drankjes te vinden. Vooral in de hippe bars in grote steden doen de drankjes het goed, maar je komt ze steeds vaker op onverwachte plekken tegen. Vaak met een originele smaak, pure ingrediënten en een positief merkverhaal.
Festivalorganisatie Kultlab, het brein achter populaire festivals als Wildeburg en Into the Woods, wilde een eigen drankje lanceren. Zij sloegen hiervoor de handen ineen met de Amsterdamse Frisdrank Fabriek en zetten het drankje Flower of Life in de markt.

De populariteit van de Kultlab festivals, de flexibele productiemogelijkheden van de Amterdamse Frisdrank Fabriek, de originele branding van Flower of Life en een smaaksensatie die bij velen goed valt bleek een recept voor succes.
Binnen één feestzomer was Flower of Life een gevestigd drankje, het overleefde de covid jaren en is nog altijd niet weg te denken van Kultlab’s festivalbarren. Met hulp van de Amsterdamse Frisdrank Fabriek staat Flower of Life inmiddels op de kaart van horeca door het hele land.

Waar Tessel mee hielp
Tessel werd gevraagd voor de end-to-end creatieve regie over Flower of Life, van productformule tot logo en etiket. En natuurlijk een bijpassende website. Het beeldmerk werd gemaakt door Kultlab’s huisillustrator Olf de Bruin en ook voor de teksten hielden we de artistieke, brutale stijl van de festivalorganisatie aan.



Het Flower of Life project is mooi voorbeeld van hoe het gericht samenbrengen van de verschillende elementen van een product en een merk zorgt voor een coherent, herkenbaar en degelijk eindresultaat dat via de juiste kanalen met relatief gemak zorgt voor succes, zowel in merkwaardering als in verkoopvolumes.
